Milanović za Reuters: Hrvati će morati raditi više, jače i duže

REUTERS, najuglednija svjetska novinska agencija, napravila je intervju sa Zoranom Milanovićem u kojem ga je nazvala "najvjerojatnijim budućim hrvatskim premijerom".

"Hrvatska bi do kraja ožujka trebala donijeti proračun za 2012.,trebala bi sačuvati svoj kreditni rejting, ali će hrvatski građani morati raditi više, jače i duže, kako bi preokrenuli gospodarske trendove", izjavio je šef SDP-a.

Milanović je otvoreno kazao da je zemlja u financijskoj krizi. "Proračunski prihodi su niži nego ranije, morat ćemo ići na dijetu. Ne u bolne rezove, ali na dijetu da", dodao je.

Bonitetne agencije dat će Hrvatskoj razdoblje od tri mjeseca, kazao je Milanović, kako bi pokazala da je ozbiljna i spremna preokrenuti trendove. Kazao je da će njegova Vlada pokušati izbjeći MMF.

"MMF više nije bauk iz prošlosti, iako ne želimo izgovore ako dođemo na vlast. Učinit ćemo sve što je u našoj moći da sami riješimo probleme".

Upitan o privatizaciji, Milanović je kazao da je Vlada spremna prodati imovinu koja više ne treba biti u državnim rukama, ali je naglasio da će zadržati kontrolu nad prirodnim monopolima: šumama, vodom, opskrbom električnom energijom i većim dijelom državnih željeznica.

Pročitajte više