Milić: Kao da Hrvata na austrijskoj baušteli zanima u kakvim je odnosima Vanja Sutlić s Božom Sušecom!

GORAN MILIĆ obrušio se na svome blogu na sve medije koji su se pisali o problemima na Hrvatskoj radioteleviziji, a pogotovo na Europapress holding, kojega ne imenuje. Požalio se kako se ni u inozemstvu ne može "osušiti od sline i pjene domaćih profesionalnih pljuvača".

Spomenimo samo da je EPH zadnjih dana u svojim izdanjima pobrojao "sve grijehe ravnatelja Vanje Sutlića" i otkrio da Motrištarka Dijana Čuljak Šelebaj sjedi na dvije televizijske stolice uz pomoć svoga muža i tajnog ugovora o partnerstvu, pa postaje jasno zašto je Miliću odgovara prvenstveno njima. Zanimljivo je da se Milić ne bavi obvezom HTV-a prema svojim  gledateljima kao ljudima koji moraju plaćati pretplatu.  Iznosi zato tezu da odnosi, kao i miješanje javnih i privatnih poslova na javnoj televiziji, ne zanimaju HTV-ove gledatelje, pogotovo ne one u dijaspori.

Bauštelce ne zanima

"Njihove stupidne poruke vrište s naslovnica izdanja hrvatskih dnevnih listova za dijasporu u bečkom Sudbanhoffu, kao da Hrvata koji šljaka na austrijskoj baušteli zanima u kakvim je odnosima Vanja Sutlić s Božom Sušecom ili Jojom Guberinom, koje ugovore ima Dijana Čuljak sa svojim mužem i zašto to smeta Edvinu Softiću, koliko je knjiga Goran Milić prodao Ericssonu i Plivi, te kako je to Zoran Šprajc došao na EURO u aranžmanu T-Coma", piše Milić.

Kaže da "vaspitanje HTV-a" u medijima prikazuje kao presudno za opstanak hrvatske demokracije, koji se ponašaju kao da će "prebijanje kičme" HTV-u u medijima izliječiti javnu TV od "neprofesionalizma", "sprege s mafijom", "klijentelizma", "podaništva" i svačega još.

Veze s mafijom, afera Grupo

Prvo, obraća se Milić EPH-u, "nemojmo podsjećati na veze s mafijom, na privođenje u lisicama, na ortačke ugovore, na profesionalizam i podaništvo". Osim što je Ninoslavu Paviću predbacio da nema jednu pristojnu novinu, Milić piše i o Davoru Butkoviću, kojemu je nedavno odgovore na pitanja u ime premijera napisao bivši Nacionalov novinar, Viktor Zahtila.

"Pa nije to valjda slučaj kad vodeći novinar fula cijeli intervju s premijerom, ili kad glavni urednik svoga osobnog prijatelja iz Milana izbacuje kao vodećeg stručnjaka za najskuplje satove koje, poruka je teksta, treba kupovati jer vas ti satovi 'čine uspješnim čovjekom'".

Novinari-opnokrilci

"Ovako, kad jedan od vodećih kolumnista vodećeg tjednika misli kako je Gvajana u Africi, kad se svakodnevno miješaju milijuni i milijarde u gospodarskim vijestima jer je na toj razini novinara - opnokrilaca to posve svejedno, doista gubim motiv za polemiku", piše novinar javne televizije.

Navodi i kako bi, te novinare-opnokrilce, spomenuo sve pojedinačno, "ali imam obzira prema čitateljima ovog bloga. Samo bi se zamorili novim, nepotrebnim, apsolutno neupotrebljivim imenima".

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više