Milić: Neka Pupovac objasni da Hrvati baš i ne vole da se Krajina spominje 2005. godine

NAKON što je Milorad Pupovac kritizirao rad HTV-a koji, kako je rekao, širi mržnju prema njemu, njegovoj stranci i politici koju zastupa, o tome su progovorili Goran Milić i Mirko Galić.

Naime, Pupovcu je zasmetao prilog novinara Edija Škovrlja koji je išao u nedjeljnom Dnevniku. Kako piše Novi list, na dan lokalnih izbora je pušten taj prilog u kojem se, prema Pupovcu, iznose neistine. Rečeno je da je autobusima u Hrvatsku došlo glasovati puno više Srba nego što je stvarno došlo. Posebno mu je zasmetalo to što je izdvojen jedan pijani čovjek koji je rekao kako je došao glasati u Krajinu.

"Javna televizija pretvorila se u privatnu govornicu, a mene se stavlja u isti kontekst s četnicima. Oni koji stvaraju takvu klimu u društvu koristeći javne medije moraju se suočiti s krivičnom i političkom odgovornošću. Tražit ću kao zastupnik da se prikaže sporni prilog da to vide zastupnici, ravnatelj HRT-a i urednik" – rekao je Pupovac na konferenciji za novinare.

Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić smatra kako nema ničeg spornog u tom prilogu i kako je HTV samo prenio činjenice. "Previše sam se borio da ova televizija govori slobodno, istinito, objektivno i bez cenzure. Stoga nas nitko ne može prozivati zato što ne želimo raditi cenzuru" – dodao je za Novi list.

Urednik Dnevnika Goran Milić pak kaže kako je materijal koji je novinar donio bio deset puta gori od prikazanog te da mu od šefova još nitko nije ništa prigovorio.

"Taj je materijal bio toliko strašan i izazovan da sam zamolio Škovrlja da ga odmah izbriše, jer sam pretpostavio da će do toga doći i razni manipulatori" – izjavio je dodavši kako bi zadaća Pupovca i njegove stranke trebala biti da objasni tim ljudima kako u 2005. godini Hrvati ne vole da se spominje Krajina.

Pročitajte više