Milinović ukida komisije i uvodi policajce za bolovanja

MINISTAR zdravstva Darko Milinović danas je najavio da će do kraja godine ukinuti komisije za bolovanje, a uvest će se ovlašteni liječnici koji će obilaziti ordinacije i određivati tko može na kućno liječenje.

Milinović je ovakav potez najavio nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a te je dodao kako će ovlašteni liječnik dolaziti u ordinaciju izabranog liječnika i tamo, u prisustvu pacijenta ili bez njega odobriti bolovanje ili druge oblike liječenja. Pohvalio se kako je, po prvi puta u povijesti HZZO pozitivno poslovao te su dugovi bolnica smanjeni za 20 posto.

Smjenjeni Bergmanovi pomoćnici

Bolnice su od participacija pacijenata i drugih prihoda zaradile čak 344 posto ili 378 milijuna više nego u prvih sedam mjeseci prošle godine. Nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a direktor Tihomir Strizirep predstavio je nove pomoćnike Martinu Furlan, Maria Bagata, Mariju Hrastinski i Vatroslava Mihalja. Mediji spekuliraju kako su smijenjeni zbog toga što ih je postavio bivši ravnatelj HZZO-a Većeslav Bergman koji je pod istragom USKOK-a. Službena verzija je da su smjene nastupile zbog isteka njihovog mandata.

Ministar Darko Milinović danas je medije zasuo novim prijedlozima pa je uz policajce za bolovanja najavio i kako će se do četvrtka dogovoriti s ugostiteljima o promjeni Zakona o zabrani pušenja te Hrvate očekuje ponovno uživanje u dimu u kafićima.

> Na Vladi u četvrtak padaju Milinovićevi zakoni: Nove odredbe neće ići protiv nepušača

Ministar sprema i promjene u svom srednjovjekovnom Zakonu o potpomognutoj oplodnji koji je i donesen uz veliko protivljenje javnosti. Sudeći po praksi, ministar prvo donese zakon pa ga onda nakon nekoliko mjeseci mijenja i zbog toga najavu uvođenja policajaca za bolovanje treba uzeti sa dozom opreza.

Pročitajte više