"Milinovića treba ubiti" će nekoga koštati do tri godine zatvora!

POLICIJA je odlučila pronaći osobu koja je na štandu Foruma mladih SDP-a u Slatini 6. veljače napisala "Ministra zdravstva treba ubiti" i to okvalificirati kao prijetnju smrću Darku Milinoviću. Napominju da se istraga o ovom slučaju nastavlja.

Podsjetimo, povodom skupa mladih SDP-a "Hrvatsko zdravstvo je bolesno" netko je na štandu napisao spornu poruku, o čemu su izvijestili mediji, te je uslijedio SDP-ov demantij kojim se ograđuju od takvog mišljenja. Šef Foruma mladih izjavio je kako se radilo o porukama koje su građani ispisivali na post-it papiriće ili bi ih eventualno ispisali aktivisti, ali samo kada bi im netko od građana rekao što da napišu.

Milinović je protestirao početkom prošloga tjedna zato što SDP nije na njemu adekvatan način osudio ovakve poruke, i prijetnje smrću. Deset dana nakon incidenta i konzultacija policije i Državnog odvjetništva podnesena je prijava protiv nepoznate osobe zbog djela opisanog u članku 129. Kaznenog zakona, koji kaže da se u slučaju prijetnje smrću službenoj ili odgovornoj osobi u svezi s njenim radom ili položajem, kazna kreće od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Ispitano desetak pripadnika Foruma mladih: "Milinović može mirno spavati"

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Davor Bernardić smatra da policija ima i pametnijeg posla nego hvatati osobu koja je u "građanskom afektu" ispisala nešto što on osobno ne smatra prijetnjom, te poručuje Milinoviću da pokraj ove poruke "može mirno spavati".

"Ponavljam da je to jedna poruka koja poziva na mržnju i kosi se sa svim principima Foruma. Osobno ne vjerujem da je to bila prijetnja, nego da je netko to napisao u afektu. Mislim da ministar može mirno spavati i  radije bih da policija hvata kriminalce, silovatelje, pedofile i nasilnike, nego što se toliko angažira na ovoj prijetnji. Greška je Foruma mladih što to nije odmah uklonjeno, nego je ostalo desetak minuta na štandu", kaže Bernardić. 

Dodaje da je u svrhu saznavanja tko je nepoznati počinitelj koji misli da Milinovića treba ubiti ispitano desetak članova i članica Foruma mladih SDP-a.

"Policija je tu očito imala osnovu za postupanje, ali ono što mi ne bi htjeli jest da se obavijesni razgovori ne upotrijebe kao sredstvo političke represije", dodaje Bernardić.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više