Milkoviću iz Ine ne daju u kućni pritvor: Pustili bi ga, ali Ministarstvu fali narukvica za praćenje!

IAKO JE ispunio sve uvjete za puštanje u kućni pritvor, bivši direktor Ine Bojan Milković i dalje će ostati u Remetincu, zato što Ministarstvo pravosuđa nema dovoljno narukvica za praćenje pritvorenika!  Milković, sve i da pokaže volju, ne može državi darovati ili kupiti jednu takvu narukvicu koja se stavlja na kućne pritvorenike, pa će zbog manjka tehnike čamiti u zatvoru još dvadesetak dana.

Zašto mu pred kuću ne postave policajca?

Njegov odvjetnik Goran Mikuličić ne može se načuditi odluci suda i uvjerava da su ostvareni zakonski uvjeti da se Milkovića pusti doma.

"Predložio sam da se, ako već nema tehnike, pred kuću  postavi policajac. Osim narukvice, postoje i druge mjere kojima se može osigurati kućni pritvor. Pritvoreniku se mogu prisluškivati telefoni, zabraniti kontakt s pojedinim osobama...", kaže Milkovićev odvjetnik.

Milkoviću teško pada Remetinec

Kako nikad nije bio u okruženju ljudi koji ga okružuju u Remetincu, Milković je kao i većina pritvorenih menadžera ili bivših pripadnika političke elite, u jadnom psihičkom stanju. Sud je prije desetak dana odobrio Uskoku još mjesec dana pritvora jer nije uspio ispitati sve svjedoke, a Milković je to vrijeme, da je bilo narukvica za praćenje, mogao provesti doma.


Odvjetnik Mikuličić se ne može načuditi ovoj pravosudnoj farsi.

"Zamislite da policija mora privesti osumnjičenika i da se vrati neobavljena posla, jer im se putem pokvarilo auto. Situacija s narukvicom me na to podsjeća", izjavio je za Index Mikuličić.

Bojan Milković je uhićen zbog sumnji da je u više navrata primio mito dok je bio direktor Inine kćerinske tvrtke Crosco. Riječ je, navodno, o Croscovim poslovima na remontu naftnih platformi, gdje su bez suglasnosti probijali opseg radova. 

Pročitajte više