"Milo Đukanović strahuje da će završiti kao Sanader"

"MILO ĐUKANOVIĆ još uvijek drži sve političke konce u zemlji, jer je u strahu da bi mogao završiti kao Ivo Sanader", izjavio je za podgoričke Vijesti bivši šef crnogorske diplomacije Miodrag Lekić.

Slično kao i Sanader, Đukanović je iznenada podnio ostavku krajem 2010., uz jednako neuvjerljivo objašnjenje da ustupa mjesto mlađima i da nije bilo nikakvog pritiska ni iz zemlje ni iz inozemstva. Ipak, i dalje je ostao na čelu vladajuće Demokratske partije socijalista, što Lekić objašnjava kao osiguranje da ne završi iza rešetaka.

"To nije dobro za zemlju, čak i kad se ne bi radilo o tako osporavanoj osobi kao što je Đukanović, za kojega se, nažalost, u zemlji, a naročito u inozemstvu, vezuje mafijaški imidž Crne Gore", rekao je za Vijesti. 

Tvrdi da je Đukanoviću podređen i aktualni crnogorski premijer Igor Lukšić, a uz konstataciju da "Đukanović strepi", Lekić zaključuje. "On ima i vrlo osobnih razloga da to čini, naročito poslije slučaja Sanadera u Hrvatskoj".

Mila Đukanovića godinama se povezuje sa švercom cigareta, odnosno da je kao najvažnija politička ličnost u zemlji bio državni pokrovitelj krijumčarenja preko Crne Gore kao najvažnije točke na balkanskoj ruti.

Pročitajte više