Ministar Butković: Telekomi ne bi trebali povećati cijene 10%

Foto: Pixsell/Neva Zganec

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je održao press-konferenciju nakon sjednice vlade. Podsjetimo, HAKOM je nizu telekoma dao dozvole za povećanje cijena, baš kao i Hrvatskoj pošti. No Butković tvrdi da Pošta neće povisiti cijene.

Butković kaže da razgovaraju s telekomima i da najvjerojatnije neće doći do rasta cijena od 10%. Naglasio je da telekomi imaju smanjenu cijenu struje.

"Mjere koje je vlada donijela prošle godine itekako su pomogle i telekomima, tako da nema razloga za povećanje tih cijena. Sljedeći tjedan ćemo se ponovno s njima sastati, ja sam prvi krug razgovora s njima obavio, baš kao i kolega Filipović", rekao je.

O smjeni Tramišak: "Nijedan ministar ne može biti otok"

Novi ministar Bačić će u ponedjeljak predstaviti novi okvir obnove, rekao je Butković. Zašto se tako dugo čekalo da se shvati da ovaj koncept ne funkcionira, pitali su ga novinari. "Nije da ne funkcionira, obnova je prioritet", rekao je Butković.

"Nisam imao problema s Tramišak, ali ne može ni jedan ministar biti otok. Svi smo mi tu došli na određeno vrijeme. Povjerenje je jako bitno", rekao je Butković.

Pročitajte više