MINISTAR HEBRANG U POSJETU MOSTARU

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Republike Hrvatske Andrija Hebrang, zajedno s predsjednikom Upravnog vijeća Kliničke bolnice Mostar Ivanom Bagarićem, označio je u ponedjeljak presjecanjem vrpce početak završnih radova na izgradnji glavnog objekta te zdravstvene ustanove.

Ministar Hebrang doputovao u ponedjeljak u posjet Mostaru tijekom kojega će uz Kliničku bolnicu Mostar posjetiti i Aluminijski kombinat te Sveučilište u Mostaru.

Vlada Republike Hrvatske je iz proračunskih sredstava ove godine za izgradnju glavnog objekta Kliničke bolnice Mostar izdvojila 16 milijuna kuna. Ministar Hebrang je rekao kako je planirano da Vlada Republike Hrvatske i iduće 2005. godine novim sredstvima pomogne izgradnju ovog zdravstvenog objekta u Mostaru. Graditeljski radovi kako je rečeno, trebaju biti završeni do kraja 2005. godine.

Ministar Hebrang je posebice naglasio kako Klinička bolnica Mostar s novim glavnim objektom mora imati stratešku važnost za cjelokupno stanovništvo, kako se izrazio, "u ovom dijelu nama prijateljske i susjedne države BiH". Po Hebrangovim riječima, nova bolnica u Mostaru treba biti dostupna svima bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost.

Svečanosti je bio nazočan i ravnatelj bolnice iz istočnog dijela Mostara Safet Omerović.

Ministar Hebrang je istaknuo kako će Vlada Republike Hrvatske osim zdravstvu nastaviti pomagati i Sveučilište u Mostaru, jedinu visokoškolsku ustanovu u BiH na hrvatskom jeziku.

Na svečanosti je direktor Aluminijskog kombinata Mostar Mijo Brajković vodstvu Kliničke bolnice predao donaciju svog poduzeća u iznosu oko 200 tisuća eura kojom će se, kako je rekao Brajković, nabaviti oprema za jednu operacijsku dvoranu.

Ministar Hebrang, kako je najavljeno, tijekom popodnevnih sati posjetit će sjedište HDZ BiH u Mostaru, te Sveučilište i Aluminijski kombinat.



(Hina) xpg ybr

Pročitajte više