Ministar Kovačević u službenom posjetu Makedoniji 27- 28. ožujka

MINISTAR zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević posjetit će Makedoniju 27. i 28. ožujka i tom se prigodom sastati s makedonskim kolegom Ljubomirom Janevom, priopćeno je iz hrvatskog ministarstva.

Dvojica ministara će u Skoplju razgovarati o provedbi Ugovora o suradnji na području upravljanja okolišem i zaštite prirode, članstvu u Europskoj agenciji za okoliš, o zajedničkoj suradnji u programima CARDS i REREP, zajedničkom nastupu na Ministarskoj konferenciji "Okoliš za Europu" u Kijevu od 21. do 23. svibnja, te usklađivanju zakonodavstva za prijem u EU, dodaje se u priopćenju.

U tekstu priopćenja se podsjeća da su se predstavnici dvaju ministarstva već sastali u dva navrata: u prosincu 2001. te u ožujku 2002. kada je potpisan Ugovor o suradnji na području upravljanja okolišem i zaštiti prirode, te radi povezivanja hrvatskih i makedonskih tvrtki koje se bave djelatnostima zaštite okoliša.

Usporedo s ministarskim sastankom odvijat će se sastanci predstavnika makedonskih i hrvatskih tvrtki koje se bave djelatnostima zaštite okoliša i prostornog planiranja. Na tim će se sastancima razgovarati o uspostavi poslovne suradnje.

Pročitajte više