MINISTAR OBRANE FBIH O POVRATKU NA VLAST NACIONALNIH STRANAKA

Ministar obrane Federacije BiH Mijo Anić je izjavio kako se plaši razvoja situacije u BiH ukoliko tri nacionalne stranke preuzmu vlast, jer se, kako je upozorio, već osjeća podizanje napetosti i nacionalnog naboja.

´Ako se doista uspostavi vlast HDZ-a, SDA i SDS-a onda se BiH, a prije svega Hrvatima i Bošnjacima, crno piše i bojim se za sudbinu mog (hrvatskog) naroda. Bit ćemo odbačeni od međunarodne zajednice i nevjerojatno je kako su predstavnici HDZ-a i SDA iznova nasjeli na trikove čelnika SDS-a´, rekao je Anić u intervju današnjem bosanskohercegovačkom izdanju ´Slobodne Dalmacije´.

Po Anićevim riječima, ´čelnici HDZ-a svjesno ulaze u koaliranje sa SDS-om jer zadržavaju nadu u treći entitet jasno bez Hrvata iz srednje Bosne i Posavine, a s druge strane koalicija sa SDA znači radikalizaciju prilika u srednjoj Bosni, odnosno vladavinu straha i terora´.

´To u biti znači postupno iseljavanje Hrvata s tog područja (srednje Bosne) koji u takvim okolnostima neće vidjeti smisao i šansu za život i to odgovara i HDZ-u i SDA´, dodao je Anić.

Anić tvrdi kako čelnike nacionalnih stranaka ne zanimaju nacionalni i državni interesi već isključivo prikrivanje kriminala i terorizma i njihove uloge u nezakonitom abnormalnom bogaćenju.

Pročitajte više