Ministar obrane najavio novi datum za početak dobrovoljnog služenja vojnog roka

 "PRIPREMA za dragovoljno služenje vojnog roka počela je početkom godine, no iako se kao termin prve obuke novih ročnika spominjao listopad, nismo htjeli početi dok se ne naprave svi radovi. Stoga prvi ročnici ulaze 3. studenog", kazao je danas ozarena lica ministar obrane Branko Vukelić na konferenciji za novinare u kojoj je izvijestio hrvatsku javnost o pripremama za prvu generaciju dobrovoljnih ročnika.

Afera u Hrvatskoj vojsci: MORH nespreman za prvi naraštaj dobrovoljnih ročnika

Podsjetimo, na raspisani natječaj Ministarstva obrane iz srpnja ove godine za dragovoljno služenje vojnog roka, stiglo je oko 1300 prijava. Eliminacijskim postupkom izabrano je 250 ročnika, od čega je 220 muškaraca, a 30 žena, no nitko od njih nije dobio poziv 5. listopada, kada je MORH objavio da kreće služenje vojnog roka.

Danas se ministar Vukelić dotakao tog datuma, no nije našao za shodno da se eventualno ispriča zbog odgode. Naime, Index je prvi objavio informaciju o problemima Vukelićeva ministarstva da napokon krene s vojnim rokom te objavio priču budućeg ročnika koji je dao otkaz na poslu budući da se rukovodio službenom objavom MORH-a o 5. listopada kao početku dobrovoljnog vojnog roka. 

Bit će zadovoljni

Inače, danas je ministar Vukelić izrazio nadu kako će svi dobrovoljni ročnici biti zadovoljni programom obuke, koja će, sukladno najavljenom trajati 14 tjedana. Šest tjedana trajat će temeljna vojna obuka u Požegi, a osam tjedana specijalistička vojna obuka u Gašincima. Prema riječima ministra Vukelića projekt je u potpunosti pripremljen. Ostaje nam za vjerovati kako ovog puta neće biti odgode.

I.Ć.
Foto: Arhiva

Pročitajte više