Ministar pravosuđa u Zagrebu nije govorio o suđenju Perišiću

SRBIJANSKI ministar pravosuđa Vladan Batić izjavio je u ponedjeljak da u razgovoru s novinarkom zagrebačkog "Globusa" nije bilo riječi o "eventualnom izručenju generala Momčila Perišića den Haagu", već se govorilo općenito o suradnji pravosudnih organa dvije zemlje.

"To što je Hrvatska utvrdila da je Perišić počinio ratne zločine, nas ne obavezuje ni na što. Tek na osnovu kaznene prijave srbijanskog MUP-a da je počinjen ratni zločin, naši pravosudni organi odlučuju o tome i procjenjuju je li zločina stvarno i bilo. Zakon se odnosi na sve, zvao se on Marko ili Janko", kazao je ministar Batić dnevniku "Kuriru" u izdanju od ponedjeljka.

Ministar Batić je nedavnom, boraveći u Zagrebu, izjavio "Globusu" da "budući da pojedinac ne može biti izručen drugoj državi, on treba odgovarati pred domaćim pravosudnim organima".

"Urednicima Globusa te riječi srbijanskog ministra pravosuđa bile su sasvim dovoljne da u opremu intervjua izvuku tvrdnju kako će se Perišiću u Beogradu suditi za zločine počinjene u Zadru", zaključuje beogradski list.

(Hina) ttag rt

Pročitajte više