Ministar Šuker treba dati ostavku: Ne zna da mu je državni tajnik pet godina pod kaznenim progonom!

MINISTAR Ivan Šuker tvrdi da nije dobio ništa službeno u vezi sa optužnicom protiv svog državnog tajnika i ravnatelja Porezne uprave Ivice Mladinea. Kad dobije, onda će ga smijeniti kao i Mladena Barišića. Nevjerojatno je kako se Šuker pravi da ne zna da se protiv Mladinea već punih pet godina vodi istraga, što pravno znači da mu je državni tajnik svo to vrijeme pod kaznenim progonom.

Barišić odmah smijenjen, a Mladineo pet godina bez posljedica?!

Barišića je, recimo, smijenio, premda je bivši šef Carine tek - osumnjičen. U istom statusu je bio i Mladineo od 7. srpnja 2005. godine, otkako je Vrhovni sud odlučio da se povede istraga za privatizacijsku pljačku Konstruktora.

Sad kad mu je Mladineo i optužen, Šuker ima toliko drskosti kazati kako nema službenu obavijest DORH-a. A ima. Optužnica je objavljena ovog vikenda na web siteu Državnog odvjetništva. Ivica Mladineo je onaj posljednji član Upravnog odbora Konstruktora. Piše I. M. I godište.

Ako Šuker nije siguran, što ne nazove Mladinea i pita njega. To je naš spasitelj državnog proračuna. Neobaviješten i nekompetentan.

Pročitajte više