Ministarstvo gospodarstva izražava zadovoljstvo prodajom Željezare Mečelju

MINISTARSTVO gospodarstva izrazilo je danas zadovoljstvo obavljenom prodajom Željezare Sisak u stečaju ruskom Mečelju, jer se time jamči 1.700 radnih mjesta, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Hrvatska Vlada danas je, na telefonskoj sjednici, zaključkom utvrdila da su sisačka Željezara u stečaju, kao prodavatelj, te Mechel Željezara i Conares Trading, kao kupac, sklopili 6. veljače Ugovor o prodaji imovine, te 20. veljače prvi Aneks, a 7. ožujka i drugi Aneks Ugovoru, čime su ispunili uvjete Vlade od 13. veljače za realizaciju prodaje Željezare i zaključenje ugovora o kupoprodaji.

Vlada je danas donijela i odluke o davanju suglasnosti Hrvatskom fondu za privatizaciju za izdavanje brisovnog očitovanja i tabularne izjave u stečajnom postupku Željezare, te o davanju suglasnosti da se svi porezi vezani za prodaju Željezare obračunavaju na kupoprodajnu cijenu, tj. za jednu kunu.

Te će odluke danas biti dostavljene stečajnom upravitelju i Mečelj Željezari i time ugovor može stupiti na snagu, izjavio je novinarima u Vladi ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Pročitajte više