Ministarstvo gospodarstva: Održan sastanak o stanju u "Petrokemiji"

MINISTAR gospodarstva Ljubo Jurčić održao je sastanak o stanju u opskrbi plinom kutinske ´Petrokemije´ na kojem je dogovoreno da će Ministarstvo pratiti sve prirodne i tehničke okolnosti u vezi s tržištem i distribucijom plina i kad bude u mogućnosti, tvornica će dobiti plin, priopćilo je večeras Ministarstvo.

Ministar Jurčić kazao je kako će Ministarstvo učiniti sve, odnosno koliko dopuštaju prirodni i tehnički uvjeti, da se prebrodi stanje u kutinskoj tvornici. Sa Stožerom za obranu ´Petrokemije´ dogovorio se da će u utorak, 14. siječnja, posjetiti tvornicu.

Predstavnici Ine izvijestili su o stanju u plinskom sustavu, predstavnici ´Petrokemije´ o stanju u tvrtki, a predstavnici Stožera iznijeli su svoje viđenje stanja u tvornici.

Saborska zastupnica Marijana Petir upozorila je na opće stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji, rekavši kako podupire nastojanja sindikata i Uprave da se uklone teškoće ´Petrokemije´.

Sastanku su nazočili pomoćnik ministra za energetiku Roman Nota, predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević i član Uprave Ine i izvršni direktor SD istraživanje i proizvodnja nafte i plina Željko Belošić, predsjednik i član Uprave ´Petrokemije´ Boris Mesarić i Tomislav Seletković, u ime Stožera za obranu ´Petrokemije´ Željko Klaus, Ivica Lončarević i Tomislav Vdović, saborska zastupnica Marijana Petir i predsjednik EKM (SSSH) Hrvatske Ivan Tomac.

Pročitajte više