Ministarstvo i sindikati o nasilju u školi i zaštiti prosvjetnih djelatnika

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i športa razmotrit će najučinkovitije pravne oblike zaštite prosvjetnih djelatnika koji su suočeni s porastom nasilja različitih oblika, zaključak je to sa sastanka održanog u Ministarstvu s predstavnicima osnovnoškolskih i srednjoškolskih sindikata, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa oštro osuđuje svaku pojavu nasilja među djecom i mladima, ali i svako nasilno ponašanje usmjereno prema prosvjetnim djelatnicima koji svojim radom u području odgoja i obrazovanja djece i mladih moraju imati zasluženi društveni dignitet, zaštićeno dostojanstvo i sigurnost.

Na svaku pojavu nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama promptno ćemo reagirati, te uključiti sve nadležne institucije države i druge subjekte koji se bave odgojem djece i zaštitom dječjih prava, kao i zaštitom prosvjetnih djelatnika, ističe se u priopćenju Ministarstva.

U priopćenju se ocjenjuje da je iniciranjem današnjeg sastanka ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac pokazao iznimnu senzibilnost za problem porasta različitih oblika nasilja u školskim ustanovama, te spremnost da se aktivno i žurno uključi u rješavanje toga problema.


Pročitajte više