Ministri brane premijera: Regirao je ljudski

Screenshot: HRT

UOČI sjednice vlade ministar obrane Tomo Medved osvrnuo se na jučerašnje incidente tijekom aktualca u saboru. Na nasrtaj premijera Andreja Plenkovića na mostovca Nikolu Grmoju Medved je rekao: "Ta razina populizma koja je nazočna u hrvatskom društvu i saboru je sasvim nedopustiva. Oblik optuživanja predsjednika vlade i potpredsjednice vlade za veleizdaju je apsolutno neprihvatljiv i nedopustiv. Premijer je jasno rekao da nije bilo fizičkog nasilja, nego traženje stava i mišljenja na koga se misli kada se iznesu tako teške optužbe."

Ne može se na takav način odnositi prema ministru obrane Damiru Krstičeviću, rekao je Medved na jučerašnju gestu SDP-ovca Franka Vidovića koji je uručenjem makete aviona isprovocirao ministra.

Na upit novinara je li on bacanjem aviona pretjerao, Medved je rekao: "Možda njegov postupak i nije najodgovorniji. Ne možemo shvatiti takav oblik provokacije i neodgovoran odnos zastupnika. Postoji rasprava, razni oblici kritiziranja, ali ovo nije bila razina koju zaslužuje ministar obrane."

Oleg Butković kazao je novinarima kako je Plenković reagirao ljudski na optužbu mostovca Grmoje.

Pročitajte više