Ministrica Antunović otputovala u Lourdes na 45. vojno hodočašće

IZASLANSTVO Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske na čelu s ministricom obrane Željkom Antunović otputovalo je danas na 45. vojno hodočašće u Lourdes, priopćeno je iz MORH-a.

U ime svih zemalja sudionica hodočašća ministrica Antunović će zajedno s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Francuske, stožernim generalom Henrijem Bentegeatom, i izaslanikom Kraljevine Nizozemske položiti vijenac na Trgu Peyramale u počast svim vojnicima poginulima u ratovima, te obaviti smotru vojnih hodočasnika iz više od 30 zemalja sudionica hodočašća.

Tijekom posjeta Francuskoj ministrica Antunović sastat će se i s francuskom ministricom obrane Michele Aliot-Marie, priopćio je danas MORH.

Hrvatsko izaslanstvo, koje predvodi ministrica Antunović, zajedno će s hrvatskim vojnicima i policajcima, njih oko 700 koji su u Lourdes autobusima otputovali u utorak, 13. svibnja, sudjelovati u procesiji, slavlju svjetlosti te bit će nazočni i međunarodnoj misi u bazilici svetog Pia X., koja se organizira za sve sudionike 45. vojnog hodočašća.

Hrvatski vojnici, policajci i vatrogasci sudjeluju na vojnom hodočašću u Lourdesu od 1992. godine.

Pročitajte više