Ministrica Antunović putuje u službeni posjet Turskoj

IZASLANSTVO hrvatskog ministarstva obrane na čelu s ministricom obrane Željkom Antunović otputovat će u srijedu u službeni posjet Turskoj na poziv turskog ministra obrane Vecdija Goenula, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Ministrica Antunović razgovarat će u Ankari sa svojim domaćinom Goenulom o razvoju i konkretiziranju bilateralne vojne suradnje, reformi Oružanih snaga, mogućnosti suradnje na području vojne industrije, te o Regionalnom središtu za pomoć u verifikaciji, implementaciji i nadzoru naoružanja (RACVIAC), kao i o pružanju potpore transformaciji RACVIAC-a, te potencijalima i razvoju vojne suradnje u regiji.

Tijekom boravka, ministrica Antunović sastat će se i sa zamjenikom ministra vanjskih poslova Republike Turske Ugurom Ziyalijem, s predsjednikom Odbora za vanjsku politiku turskog parlamenta Mehmetom Duelgerom, te predsjednikom Odbora za nacionalnu sigurnost Cengizom Kaptanogluom.

Izaslanstvo MORH-a posjetit će i Zapovjedništvo žandarmerije, Zapovjedništvo Obalne straže, te industrijske komplekse Oyak i Ferol smještene u blizini Ankare koji u svom proizvodnom programu imaju i proizvode vojne namjene.

Ministrica Antunović će, tijekom prvog dana posjeta položiti vijenac na grob osnivača moderne turske države Mustafe Kemala Ataturka, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp sv

Pročitajte više