Ministrica Župan Rusković: Hvarani bi trebali prihvatiti ponudu HFP-a

MINISTRICA turizma Pave ŽupanRusković danas je u razgovoru s hvarskim gradskim vijećnicima o privatizaciji hotelske tvrtke ´Sunčanog Hvara´ izjavila kako bi Hvarani trebali prihvatiti ponudu Hrvatskoga fonda za privatizaciju o prodaji te tvrtke slovenskim Termama Čatež.

´Riječ je o vrlo kvalitetnu partneru s jamstvima za razvoj hrvatskog turizma, a osim toga poništenje međunarodnog natječaja izazvalo bi negativne odjeke u svjetskom poslovnim krugovima, drži ministrica.

Istaknula je kako se nepotrebno ´podignula prašina´ zbog netočnih obavijesti o natječaju i izboru ponuđača te ´zato to pitanje treba što prije skinuti s dnevnog reda privatiziranjem ´Sunčanog Hvara´´. Ministrica smatra da Hvarani o svemu nisu dovoljno i točno obaviješteni.

Dok se razgovaralo u Gradskom vijeću, radnici ´Sunčanog Hvara´ i danas su prosvjedovali protiv prodaje te tvrtke.

Nakon višesatna sastanka s ministricom gradski vijećnici, s gradonačelnikom Zoranom Domančićem na čelu, usprotivivši se predloženu modelu prodaje slovenskom parnteru, zahtijevali su od ministrice da se ta prodaja odgodi. Zatražili su da država 25 posto dionica ustupi gradu, jer je ´Sunčani Hvar´, kako tvrde vijećnici, i nastao dugogodišnjim ulaganjem svih Hvarana.

U sljedeća dva mjeseca treba detaljno procijeniti stanje te velike hotelske tvrtke i tek zatim početi postupnu privatizaciju i izabrati najbolji model prodaje, istaknuli su vijećnici.

Pročitajte više