MIPRO će se održati online, tema će biti i hrvatski uspjeh u borbi s pandemijom

Foto: 123.rf

NA ONLINE konferenciji ICT-20 @ COVID-19, što se održava u srijedu i četvrtak u organizaciji Hrvatske udruge MIPRO, razmijenit će se najbolje prakse korištenja digitalnih tehnologija za i nakon pandemije covida-19 te istaknuti hrvatski uspjeh i potencijal u borbi protiv te bolesti.

Dvodnevna online konferencija ICT-20 @ COVID-19 pod nazivom "What have we learned and done so far: social, medical and educational aspect of the COVID-19 pandemic" održava se u sklopu programa 43. Međunarodnog ICT skupa MIPRO 2020 koji je odgođen za kraj rujna, priopćio je Institut Ruđer Bošković (IRB).

Konferencija je namijenjena razmjeni informacija, inovativnih ideja i najboljih praksi između zemalja u korištenju ICT-ja, digitalnih tehnologija i platformi te društvenih medija i multidisciplinarnih tehnologija za vrijeme i nakon pandemije covida-19.

O tri segmenta - društvo, zdravlje i prosvjeta - 23 izlaganja

Kako je navedeno, osnovni cilj konferencije je istaknuti hrvatski uspjeh i potencijal u borbi protiv bolesti covid-19. U sklopu dvodnevnoga programa održat će se 23 izlaganja koja obuhvaćaju tri segmenta - društvo, zdravlje i prosvjetu.

Konferencija se održava na platformi Zoom uz besplatan pristup za sve sudionike, a službeni jezik konferencije je engleski.

Hrvatska udruga za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO najstarija je i najveća ICT udruga u regiji koja je tijekom 43 godine rada predstavila više od osam tisuća znanstvenih radova kroz 500 konferencija. MIPRO je također dao velik doprinos u ostvarivanju znanstveno‐stručne komunikacije i transfera tehnologije između akademske zajednice i gospodarstva.

MIPRO je nevladina, nestranačka i neprofitna udruga u koju se dragovoljno učlanjuju pojedinci, gospodarski subjekti te znanstvene i obrazovne ustanove (pojedinačni i skupni članovi).

Neki od temeljnih ciljeva te udruge su razvoj, širenje i primjena ICT-ja, elektronike i mikroelektronike u gospodarstvu i društvenim djelatnostima i društvu u cijelosti te organiziranje godišnjega međunarodnog skupa MIPRO kao vodećega međunarodnog skupa za područje ICT-ja, elektronike i mikroelektronike u Republici Hrvatskoj i u ovome dijelu Europe.

Također, MIPRO se zauzima za širenje i promicanje znanja, obrazovanja, organizacija seminara, stručnih prezentacija i izložaba, za suradnju s jedinicama državne i lokalne uprave te lokalne samouprave na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Surađuje i s nadležnim državnim tijelima u pripremi i izradbi zakonskih i podzakonskih propisa, strategija, programa i drugih dokumenata u vezi s ICT-jem, elektronikom i mikroelektronikom.

ICT-20 @ COVID-19 - press kit by Index.hr on Scribd

Pročitajte više