Mira Furlan nakon 16 godina dobila svoj stan natrag

GRAD ZAGREB konačno je izgubio sudsku borbu s Mirom Furlan, a ona je natrag dobila stan u Petrovoj ulici na kojeg joj gradske vlasti već 16 godina negiraju pravo, k tome stan u kojemu je odrasla i kojeg je naslijedila od bake, javlja Feral Tribune.

Županijski sud u Zagrebu, s predsjedavajućom sutkinjom Koraljkom Glušić 10. ožujka odbacio je žalbu Grada Zagreba na presudu Općinskog suda iz 2006. godine koja je išla u korist Furlanove. Pravosudna trakavica koja je počela 1992. završila je tako pravomoćnom presudom, a glumica nakon godina svojevrsnog izgnanstva i boravka u inozemstvu ponovno ima dom u Zagrebu.

Polemika oko stana Mire Furlan, kao i njezine "ljubavi prema domovini", povela se početkom Domovinskog rata kad je glumica, zbog nekoliko angažmana u Beogradu, napustila Zagreb. Iz Srbije je sa suprugom otišla u SAD, a hrvatska je publika iz te faze pamti po ulozi u seriji "Babylon 5". Prije nekoliko godina ostvarila je zapaženu ulogu u hit seriji "Izgubljeni", a hrvatskoj se publici ponovo vratila zahvaljujući Radi Šerbedžiji, tj. predstavi "Medeja" u kojoj je odigrala glavnu ulogu i nakon dvadeset godina ponovo oduševila domaće kritičare.

A.B., D.K.
Foto: HRT

Pročitajte više