Mirko Čondić na listi HB-a u 10. izbornoj jedinici

UMIROVLJENI pukovnik Mirko Čondić, predsjednik Središnjeg stožera hrvatskih branitelja, postao je članom Hrvatskog bloka i bit će na listi te stranke u 10. izbornoj jedinici, izjavio je za Hinu član Izbornog stožera HB-a u toj izbornoj jedinici Davor Pavić.

To je potvrdio i sam Čondić, a kao razloge za pristup HB-u Čondić je naveo istovjetnost sa stajalištima HB-a o Domovinskom ratu, hrvatskim braniteljima, suradnji s Haagom, o Crkvi, obitelji, Hrvatima u BiH i prema svim, kako je rekao, kriznim područjima u korpusu hrvatskog naroda koji ga dijele. Osim toga HB, dodao je, slijedi doktrinu pokojnoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Čondić, kako je izjavio, istupio je iz članstva HDZ-a u srpnju ove godine jer se, kaže, nije slagao s politikom njegova vodstva. Po njegovim riječima, nikada nije obnašao nikakve stranačke dužnosti niti je do sada bio kandidat za ikoju dužnost na državnoj bilo i lokalnoj razini, osim u HVIDR-i.

U HB, naglasio je, nisam ušao kao predsjednik Središnjeg stožera hrvatskih branitelja, nego kao privatna osoba Mirko Čondić.

(Hina) dstr dd

Pročitajte više