Mirko Norac postao profesor kineziologije

UMIROVLJENI general Mirko Norac, osuđenik za ratne zločine počinjene u Medačkom džepu, obranio je svoj diplomski rad pred tročlanom komisijom zagrebačkog Kineziološkog fakulteta i stekao zvanje profesora kineziologije.

Norac izdržava zatvorsku kaznu u kaznionici u Glini, a osuđen je za ratne zločine počinjene u Medačkom džepu. Uz dozvolu Ministarstva pravosuđa i haaškog Tribunala Norcu je dopušten odlazak na obranu diplomskog rada na temu "Organizacija i sustav financiranja hrvatskog sporta".

Diplomski rad Mirko Norac je, odlukom komisije, obranio s izvrsnom ocjenom. Pet godina prije nego je protiv njega počeo proces Norac je postao apsolvent, a tada je položio i posljednji ispit, piše Jutarnji list.

Norčev mentor, kako tvrdi, u posljednjih pet godina s njime nije kontaktirao sve do četvrtka, kada je genral obranio rad.

Nakon uspješne obrane diplomskog rada na Kineziološkom fakultetu Norac se pod pratnjom pravosudne policije vratio u kaznionicu u Glini, gdje od lani izdržava kaznu.

Norac je u Hrvatskoj pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila u Gospiću 1991. godine.

Kada je supruga preminuloga Janka Bobetka tražila da se Norcu dopusti sudjelovanje na sprovodu svog ratnog zapovjednika, sutkinja Ika Šarić, koja ga je osudila, nije mu to dopustila.

Pročitajte više