Miro Kovač traži od Stožera civilne zaštite da se hitno oglasi o održavanju izbora u HDZ-u

Foto: Pixsell/Dino Stanin

KANDIDAT za potpredsjednika HDZ-a Miro Kovač uputio je službeni dopis Stožeru civilne zaštite sa zamolbom da što prije donesu preporuku o održavanju unutarstranačkih izbora u HDZ-u, koji bi se trebali održati u nedjelju.

Kovač pritom napominje da su mnoga javna događanja već otkazana, a budući da je u nedjelju moguć "dolazak nekoliko tisuća glasača na samo jedno biračko mjesto, i to u razdoblju od jedanaest sati", moli da Stožer civilne zaštite žurno donese preporuku po pitanju održavanja izbornog postupka.

Kovačev dopis u cijelosti:

"Kao kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice obraćam se sa zamolbom da u što kraćem roku donesete preporuku o održavanju unutarstranačkog izbornog postupka u nedjelju, 15. ožujka ove godine.

U ovoj kriznoj situaciji vezanoj za širenje epidemije koronavirusa u Hrvatskoj i svijetu dužan sam postupiti društveno odgovorno, ne samo prema članovima svoje stranke kao mogućim sudionicima izbornog postupka. Mnoga javna događanja su već otkazana, škole u Istarskoj županiji do daljnjega zatvorene, a na preporuku Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije odgođeno je i održavanje izbornih skupština temeljnih organizacija Hrvatske demokratske zajednice na području grada Gospića.

Zdravlja svih naših sugrađana na prvom je mjestu. Naša je zadaća čuvati ljudske živote.

Na izborima planiranima za nedjelju, 15. ožujka ove godine pravo glasa ima više od 200.000 članova Hrvaske demokratske zajednice. Izborni postupak trebao bi se odvijati na 567 biračkih mjesta diljem Hrvatske, od 8 do 19 sati. Svaka općina i svaki grad imaju po jedno biračko mjesto, s izuzetkom Splita i Zagreba koji imaju dva odnosno sedamnaest biračkih mjesta.

Budući da je moguć dolazak nekoliko tisuća glasača na samo jedno biračko mjesto, i to u razdoblju od jedanaest sati, molim da žurno donesete preporuku o održavanju izbornog postupka", zaključuje u dopisu Miro Kovač.

Pročitajte više