Mišetić: Neutemeljene tvrdnje ministrice Škare Ožbolt

LUKA MIŠETIĆ, branitelj haškog optuženika generala Ante Gotovine, ustvrdio je danas da je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt neutemeljenim tvrdnjama opravdala svoje sinoćnje nepojavljivanje u HTVovoj emisiji "Otvoreno".

Ministrica je sinoć priopćila da su ona i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić odustali od sudjelovanja u toj emisiji "zbog nekorektnosti voditelja", jer su suprotno najavi "u emisiju pozvani Luka Mišetić i Marin Ivanović, odvjetnici Ante Gotovine", za koje je ustvrdila da "nemaju legitimitet predstavljati ga".

Reagirajući na "neutemeljene tvrdnje" kojima je ministrica opravdala svoj nedolazak Mišetić je u današnjem priopćenju ustvrdio da je Gotovinin odvjetnički tim u dosadašnjem tijeku postupka dokazao svoj legitimitet.

Ta činjenica prvenstveno proizlazi iz odluke zagrebačkog Općinskog suda kojom se hrvatskoj Vladi nalaže predaja dokumentacije nužne za pripremu obrane.

Podsjeća i da je ministrica, tada saborska zastupnica, bila dio parlamentarne većine koja je interpelacijom zatražila predaju potrebnih dokumenata odvjetničkom timu, dok je po preuzimanju ministarske dužnosti provela Vladinu odluku da se dokumenti predaju odvjetnicima, obrazlažući takav postupak predhodnom suglasnošću glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte.

Voditelj emisije sinoć je na njenom početku rekao kako su gosti trebali biti i Škare Ožbolt i Bajić, ali da su "odustali od sudjelovanja zbog neslaganja s izborom gostiju".

Pročitajte više