Misli li Andrija Hebrang da Kolinda mrzi Hrvatsku?

Screenshot: HRT

MISLI li Andrija Hebrang da Kolinda mrzi Hrvatsku? To pitanje može se postaviti nakon njegovog istupa u sinoćnjoj emisiji Otvoreno na HRT-u gdje je glavna tema bila ostavka ministra obrane Damira Krstičevića.

Naime, Hebrang misli da iza ostavke Krstičevića stoje neki ljudi, koji uvijek kad ih se spominje iz nekog razloga ostaju anonimni, kojima smeta Hrvatska.

"Ja mislim, to je moje mišljenje i slobodno ća ga iznijeti jer smo u demokratskoj državi, da je Damir Krstičević jedna od ključnih osoba za stvaranje strategije nove nacionalne sigurnosti i Zakona o domovinskoj sigurnosti i da je kao takav napravio potpuni preokret u tom smjeru. Ima onih snaga koje smeta da na čelu takve sigurnosti bude jedan hrvatski general bivši, bude jedan heroj Domovinskog rata i mislim da u tom grmu leži zec i da tu treba gledati tko je išao na to da se Damira Krstičevića destabilizira na njegovoj funkciji. No,  ja se nadam, jer on ima podršku i premijera i predsjednice, da će te snage biti poražene i da će Krstičević ostati na čelu svog resora", rekao je Hebrang.

Zašto Hebrang ne otkrije koje su to sile koje prijete Hrvatskoj?

Andrija Hebrang nije nam otkrio koje su to snage kojima "smeta da na čelu takve sigurnosti bude jedan hrvatski general bivši" niti zbog čega im smeta. Bilo bi dobro da Hebrang, ukoliko postoje zbilja neki koji svojim radom prijete nacionalnoj sigurnosti, na to upozori javnost, a posebno nadležne službe. Jednako tako, Hebrang nam nije otkrio koji je cilj tih anonimnih snaga koje prijete i kojima smeta novi zakon o domovinskoj sigurnosti.


No, jedna stvar kod Hebrangova istupa posebno je nejasna. Naime, u posljednja dva dana, otkad je krenula drama s Krstičevićem, nije se pojavilo praktički nijedno ime osim imena samog ministra, premijera i predsjednice. Čak ni oporba ne likuje nego prepušta vladajućima i predsjednici da stvari riješe između sebe. A što je najvažnije, prva i jedina osoba koja je počela cijelu dramu oko Krstičevića koja je završila njegovom smjenom je samo i isključivo predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Ona je u ponedjeljak kritizirala reakciju vojske u požaru kod Splita, a što je završilo ostavkom resornog ministra. Nijedno drugo ime, a što je prava rijetkost u hrvatskoj politici, nije iskočilo posljednjih dana. Ime Damira Krstičevića se prije Kolindinog istupa i javne kritike nije praktički niti spominjalo niti u kakvom kontekstu po medijima.

Po tome ispada, a ona je ovo sve počela, da je Kolinda kriva za Krstičevićevu ostavku. Misli li zaista Hebrang da Kolinda ima nešto protiv Hrvatske? Ako je tako, javnost bi o tome trebala znati. Ako nije, Hebrang bi trebao objasniti tko to rovari protiv Krstičevića i nacionalne sigurnosti.

Ili jednostavno Hebrang lupeta pizdarije.
 

Pročitajte više