Mjesečna plaća od gotovo 35 tisuća kuna kao crkavica

GOTOVO nevjerojatno zvuči vijest kako se prvi čovjek zagrebačkog Holdinga Ivo Čović pred članovima Nadzornog odbora najmoćnije zagrebačke tvrtke nakon svega tri tjedna svoga rada požalio na nisku plaću.

Bivši direktor HEP-a o plaćama u privatnom sektoru

Naime, kako donosi Novi list, Čovićev ugovor o radu uz 34.886 kuna brutto, uključuje službeni automobil, vozača, mobitel, bankovnu karticu za troškove reprezentacije i povišicu od 0,5 posto za svaku godinu radnog staža, što je u konačnici oko desetak posto dohotka. Čović je članovima Nadzornog odbora objasnio kako je riječ o maloj svoti u odnosu na one u privatnom sektoru.

Podsjetimo, Čović je bivši direktor uprave HEP-a, koji je nedavno naslijedio Slobodana Ljubičića. Bivši šef holdinga podnio je ostavku objasnivši je "propustom koji se dogodio objavom materijala na web stranicama Holdinga".

Neraspoređeni Ljubičić

Naime, optužujuće pismo protiv pretučenog bivšeg direktora Zagrebačkih cesta, Igora Rađenovića objavljeno je na web stranicama Zagrebačkog holdinga, a Ljubičić je pojasnio kako poslovanje Holdinga "nedvojbeno uspješno", te da daje ostavku i zbog obiteljskih razloga.

Još uvijek nije poznato na koje je mjesto raspoređen Ljubičić unutar Holdinga. O tome se pred članovima Nadzornog odbora nije htio izjasniti niti Čović.

M.M.
Foto:Index

Pročitajte više