Ivo Čović: Holding nije Bandićev, Milanovićev, ni SDP-ov

NOVI predsjednik zagrebačkog megapoduzeća Ivo Čović održao je danas prvu novinsku konferenciju po preuzimanju dužnosti šefa Zagrebačkog holdinga.

"Prva vidljiva promjena bit će", najavio je, "da se više naglasi razlika između Poglavarstva i Holdinga, jer mnogo ljudi misli da je to jedno te isto. Cilj je da Holding radi autonomno, sa svojim organima upravljanja, Skupštinom i drugim tijelima", kazao je Čović, dodajući -"mjesto za poslovanje neće biti Poglavarstvo nego Holding".

"Holding nije ni Bandićev, ni Milanovićev ni SDP-ov, nego građana Grada Zagreba", imao je potrebu poručiti bivši šef uprave Hrvatske elektroprivrede, koji obećava da će učiniti sve da se u Holdingu poštuju principi i zakoni.

Zagrebačke ceste: "Bolje je više puta mjeriti a ne odmah rezati"

Što se toga tiče, očitovao se i o Zagrebačkim cestama, ako je vjerovati prema višemjesečnom izvještavanju medija, leglu kriminala u Holdingu i razlogu stradavanja bivšeg direktora tog poduzeća Igora Rađenovića od strane batinaša.

"Zagrebačkim cestama ću posvetiti dužnu pažnju, ali bolje je više puta mjeriti a ne odmah rezati", smatra novi šef Holdinga. Osim toga, poručio je da će s Rađenovićem "razgovarati oko najboljeg načina njegovog angažiranja".

O Ljubičiću: Sklon sam vjerovati da je Holding poslovao zakonito

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit novinara Čović je progovorio i o svome prethodniku za kojega se šuška da će po povratku s produljenog godišnjeg odmora obnašati funkciju njegovog savjetnika u Holdingu.

"U razgovoru s njim zaključili smo da je najbolje rješenje da ode jedno vrijeme na odmor. Ukoliko bi dio onoga za što se Ljubičića tereti bio točan, zakonitost njegovog rada u Upravi jest izlišno", kaže Čović, dodajući odmah - "sklon sam vjerovati nalazima revizije, da je poslovanje Holdinga bilo zakonito".

"Da, previše je zaposlenih"

Prokomentirao je i najavu tisuća otkaza u zagrebačkom krovnom poduzeću.

"Ne bih pogriješio kad bih rekao - 'da, previše je zaposlenih', ali to ne znači najavu otpuštanja zaposlenika", kazao je novi šef Holdinga. Permanentna zadaća Uprave Holdinga je, naglašava, poboljšanje rezultata.

Prvi predsjednik ZG holdinga od njegovog osnutka odstupio je jučer sa svoje dužnosti zbog "propusta koji se dogodio objavom materijala na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga i s tim povezane medijsko-političke pritiske”.

A.B.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara