Mještani naselja kod Križevaca se pobunili protiv lokalnog župnika: "Rastrošan je i neobuzdano troši!"

Foto: Google Maps

MJEŠTANI naselja Cirkvena, nedaleko od Križevaca, pobunili su se protiv lokalnog župnika Ivana Novaka. Razlog? Rastrošnost i neobuzdano trošenje župnog novca. Podravski list piše kako vjernici svog župnika optužuju za čitav niz nedjela te da su sve optužbe naveli u pismu kardinalu Josipu Bozaniću.

Dosad je promijenio već pet automobila

"Velečasni Ivan Novak vodi našu župu šest godina. Nitko ne zna gdje je 170.000 kuna koje je ostavio prethodni župnik. Taj novac je trebao poslužiti za vraćanje kredita. Uz to, velečasnog Novaka je dočekala obnovljena crkva. Dosad je prodao dio crkvene zemlje po nepoznatoj cijeni, promijenio već pet automobila, kupio motor i redovito putuje po stranim zemljama", izjavila je jedna mještanka Cirkvene.
 
Ne strahuje za svoje župničko mjesto
 
Župljani nižu salve optužbi na račun Novaka, a dodatno ih je razbjesnio govor ekonoma biskupije Josipa Stipančevića koji tvrdi kako "građani ne mogu smijeniti župnika jer u crkvi nema demokracije". Uz to, dodao je da su troškovi crkve veliki.
 
"Treba moliti za župnika", rekao je Stipančević, a optuženi župnik Novak vjernicima je poručio kako "sigurno neće na burzu jer ima posla za svećenike".

Pročitajte više