Mladen Strukan zbog bolesti izdvojen iz suđenja u "slučaju tisak"

POSTUPAK protiv osmooptuženog Mladena Strukana danas je odvojen od suđenja protiv Miroslava Kutle i ostalih jedanaestero optuženih za gospodarske zlouporabe na štetu tvrtke ´Tisak´.

Postupak protiv bivšeg predsjednika Nadzornog odbora ´Tiska´ Strukana odvojen je nakon što je sud saslušao medicinskog vještaka Petra Juzbašića, koji je utvrdio da Strukan, zbog teškog zdravstvenog stanja, nije sposoban prisustvovati suđenju.

U vrijeme vještačenja Strukanove medicinske dokumentacije iz sudnice je na zahtjev njegova branitelja bila izdvojena javnost.

Takav zahtjev branitelj je potkrijepio tvrdnjama da želi zaštititi Strukanovu privatnost.

Odluku o vještačenju Strukanove medicinske dokumentacije sutkinja Koraljka Bumči donijela je na prošloj raspravi koja je, kao i prethodne četiri, prekinuta zbog Strukanove bolesti.

Suđenje se nastavlja sutra kada bi se optuženima ponovno trebala pročitati optužnica, a oni se izjasniti o krivnji.

Time će suđenje u ´slučaju Tisak´, koje traje već dvije i pol godine i po treći put početi ispočetka. Na suđenju će se ponovno čitati svi dokazi, koji su do sada izneseni pred ovim sudskim vijećem.

Ukoliko se sve strane u postupku slože pročitat će se i dokazi izneseni u prvom suđenju, koje je vodila druga sutkinja.

Kutlini branitelji za nastavak suđenja najavili su i neke nove svjedoke, koji do sada nisu saslušani.

U ´slučaju Tisak´ Kutle je optužen da je ostale optuženike poticao na gospodarske zlouporabe kojima je ta tvrtka, najveći hrvatski distributer novina, navodno oštećena za oko 47 milijuna kuna.

Pročitajte više