Mladi HSLS-ovci bijesni na Bandića: Bezobrazno nam je ukrao ideju o uvođenju uniformi u škole

Foto: HSLS Press

MLADI HSLS-a danas su putem priopćenja za javnost napali gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, navodeći kako je od njih preuzeo inicijativu za uvođenja uniformi u škole.

Priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Obzirom na nedavna događanja i izjave nekih ljudi, dužni smo iznijeti svoju istinu.
Naime, ova slika jasno pokazuje tko je i kada pokrenuo inicijativu uvođenja školskih uniformi, 5. svibnja 2015. godine na splitskim Prokurativama.


Isto tako moramo reći činjenicu da iza ove inicijative i naše Facebook stranice, koju trenutno podržava gotovo 15,000 ljudi, stoji naša organizacija, Mladi hrvatski liberali - Mladi HSLS-a. Reklamiranje organizicije koja stoji iza ove inicijative je svedeno na minimum, upravo kako bi naša rasprava na stranici bila fokusirana na ovu inicijativu, a ne se svodila na političke rasprave. Nažalost, smeta nas nepravda i o njoj moramo progovoriti!

Napominjemo kako podržavamo svaki napor da se ova inicijativa ostvari, jer ipak nam je krajni cilj realizcija ove inicijative!

Bezobrazan potez

Međutim, krajnje je bezobrazno, da ne kažemo sramotno, kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iskoristio ovu inicijativu u svojoj predizbornoj kampanji, predstavljajući se lažno u javnosti kao inicijator ove ideje, što jednostavno NIJE istina. Očigledno je da je ova stranica sama po sebi, sa svojim objavama od prvog dana dokaz tome, a da je spomenuti gradonačelnik cijelu ideju i proces koji smo zagovarali, zapravo prekopirao s ove stranice!

Još jednom naglašavamo da podržavamo realizaciju ove ideje, kako u Zagrebu tako i ostatku cijele Hrvatske, ali smatramo da je isto tako nedopustivo zavaravati javnost u predizborne svrhe, pripisujući zasluge sebi. Na koncu, nije zagrebački gradonačelnik ili bilo tko iz njegove gradske administracije, dvije godine po Hrvatskoj držao javne tribine i okrugle stolove na ovu temu, nego upravo ekipa mladih ljudi koji stoje iza ove inicijative i ove stranice.

Isto tako žao nam je da se u raspravu oko uvođenja uniformi u škole, manje pitalo i slušalo one kojima je uvođenje u interesu već duže vrijeme, a više omogučilo politikanstvu i sitnim predizbornim aktivnostima i interesima.

Unaprijed se ispričavamo svim ljudima dobre volje, jer niste trebali nešto ovakvo čitati, ali nepravda boli i istinu treba znati!", stoji u priopćenju koje potpisuju Mladi hrvatski liberali – mladi HSLS-a.

Pročitajte više