Mladi Kninjanin i pravoslavni svećenik, osumnjičeni za bacanje zapaljive naprave, pušteni kućama

DVADESETGODIŠNJAK iz Knina i 26-godišnji pravoslavni svećenik, državljanin Bosne i Hercegovine, koje je šibenska policija uhitila u utorak navečer zbog osnovane sumnje da su 31. ožujka ove godine bacili zapaljivu napravu u dvorište obiteljske kuće u selu Orliću u općini Biskupija, pušteni su sinoć kućama nakon što ih je saslušao istražni sudac Dalibor Dukić, priopćeno je danas u Županijskom sudu u Šibeniku.

Dalibor Dukić, u interesu istrage, nije mogao govoriti o iskazu koji su osumnjičeni dali, samo je rekao da se istraga provodi i dalje.

Prema policijskom priopćenju, 31. ožujka u 2,10 sati policija je zaprimila telefonsku dojavu od 48-godišnje mještanke Orlića da je u dvorište njezine kuće, u kojoj živi sa suprugom, bačena zapaljiva naprava. Provedenim očevidom u njihovu je dvorištu pronađena crna mrlja, veličine 55 x 80 cm, na kojoj su pronađeni dijelovi stakla jednolitarske boce u kojoj je, vjerojatno, bio benzin.

Sutradan navečer oko 20,30 sati 20-godišnjak iz Knina i 26-godišnji pravoslavni svećenik privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku zbog osnovane sumnje da su to kažnjivo djelo počinili zbog nacionalne netrpeljivosti.

Pravoslavni svećenik je, kako se doznaje, na službi u parohiji u općini Biskupija. Dalmatinski episkop Fotije izjavio je danas da o tom događaju, za koji je osumnjičen pravoslavni svećenik, nema još nikakve službene informacije tako da nisu zauzeli nikakvo stajalište.

Rekao je samo da je neposredno nakon što je svećenik priveden razgovarao s načelnikom Policijske uprave šibensko-kninske koji mu je priopćio što se dogodilo, a po njegovim riječima, još nije stigao ni razgovarati s osumnjičenim svećenikom.

(

Pročitajte više