Mladi migrant optužen da je ukrao auto kod Karlovca. Priča je čudna

Migranti sa slike nemaju nikakve veze s osobom koja se spominje u tekstu Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv državljana Alžira Shouan-Muhameda G. (23). Terete ga da je 1. prosinca prošle godine oko 6.20 sati zajedno s još pet osoba u Cetingradu ilegalno ušao u Hrvatsku te ukrao automobil VW Polo vrijedan oko 2.500 kuna u kojemu su se u tom trenutku nalazili ključevi, piše Kaportal.

Okrivljenik je porekao počinjenje kaznenog djela.

Priznao je da je u Republiku Hrvatsku ušao ilegalno dan ranije s još pet osoba, te da su sve bili Alžirci. Tvrdi da su u Velikoj Kladuši dogovorili s osobom imena Abu Jakub da ih za 2.000 eura u Hrvatskoj sačeka osoba koja će ih prevesti u Italiju. Pomoću GPS koordinata došli su do dogovorenog mjesta, te ih je tamo čekala jedna osoba u vozilu. Kažu da su svi ušli u vozilo te ih je vozač doveo do dvorišta jedne kuće.

"Tu je bila jedna starija žena. Nakon nekog vremena vozač se vratio s drugim vozilom, marke Polo. Pitali smo zašto mijenjamo vozilo, a on je rekao da zbog mogućih otisaka ostavljenih u prvom vozilu. Krenuli smo, ali je vozač odjednom stao nakon 15 km i otišao. Čekali smo ga tri sata, a kako nije došao, ja sam sjeo za volan i krenuo u pravcu Rijeke", pravdao se okrivljeni mladić.

Pročitajte više