Mladi pilot neozlijeđen nakon prisilnog slijetanja sa Cessnom na livadu

22-GODIŠNJI Matija Karaula, student Prometnog fakulteta u Zagrebu, danas oko 11.40 sati uspješno je izveo prisilno slijetanje jednomotornim zrakoplovom Cessna 172 u vlasništvu Aerokluba Osijek.

Zrakoplov registracijske oznake 9A-DEF je sletio na jednu livadu u mjestu Šišljavić nedaleko Karlovca. Mladi pilot pri tom nije ozlijeđen, dok je zrakoplov lakše oštećen jer se nakon slijetanja zabio "na nos" te je pukao prednji kotač podvozja.

Pilot, koji je bio sam u avionu, slijetanje je izveo na livadi udaljenoj tristotinjak metara od najbližih kuća. Nakon incidenta je bio u šoku te nije bio raspoložen za bilo kakve izjave, javlja Radio Mrežnica.

Tijekom poslijepodneva na mjestu događaja je izvršen očevid, a isti je izvršila i ekipa odjela za istraživanje uzroka zrakoplovnih nezgoda i nesreća pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, na čelu sa šefom odjela Dinkom Vodanovićem (na slici s Karaulom).

Prema nekim podacima, dok je avion kružio zrakom iznad Banskog Kovačevca, čulo se da motor aviona čudno radi.Nekoliko trenutaka kasnije letjelica je prinudno sletjela na livadu.

Uzrok nezgode još uvijek nije poznat.

I.K.
Foto: Radio Mrežnica

Pročitajte više