Mladić (18) koji je s mačetom upao u zagrebačku gimnaziju proveo noć u pritvoru

Foto: Karlo Klasić/Index.hr

18-GODIŠNJI mladić, koji je jučer naoružan upao u zagrebačku Klasičnu gimnaziju i u punoj školi prijetio jednom učeniku, proveo je noć u pritvoru. Danas bi trebalo biti nastavljeno njegovo ispitivanje, a HRT neslužbeno doznaje kako mladić jučer nije bio pretjerano raspoložen za odgovaranje na pitanja istražitelja, nego je zatražio pomoć odvjetnika.

Policija još uvijek otkriva motive. "U ovom trenutku oružje još nije pronađeno, s kriminalističko je istraživanje u tijeku. Prvi korak je razgovor s onima koju su tom događaju svjedočili, pronalazak osobe koja je to počinila i sada slijedi razgovor s njim i potvrđivanje naše sumnje, a mi sumnjamo u kazneno djelo prijetnje", kazala je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Mladić je uhićen tri sata nakon incidenta

Podsjetimo, jučer oko 14 sati je u zagrebačku Klasičnu gimnaziju u Križanićevoj ulici upao nepoznati mladić s mačetom. "Zaprimili smo dojavu da je nepoznata osoba oko 14 sati ušla u zagrebačku Klasičnu gimnaziju s oštrim predmetom. Policija je intervenirala, nije bilo ozlijeđenih", priopćili su iz policije neposredno nakon incidenta. 

Mladić je tri sata nakon navedenog događaja pronađen i uhićen na području Medveščaka te priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. 
 

Pročitajte više