Mladić koji se utopio spašavajući psa iz Drave sutra će biti pokopan

Foto: Facebook

OBJAVLJENI SU novi detalji potrage za 27-godišnjim mladićem koji je u petak skočio u Dravu za svojim psom, a tijelo mu je pronađeno u ponedjeljak oko podneva. Njegova sestra je objavila da će pokop Radomira Petrovića biti sutra u 11:50 sati na pravoslavnom groblju Tenja.

Bacao loptice psu

Kako je objavljeno u Glasu Slavonije, u petak oko 19 sati Radomir i njegov Gari, kojeg je udomio dok je bio štene, šetali su uz Dravu. Radomir je psu bacao loptice, a u jednom trenu Gari je upao u Dravu i počeo se gušiti. Radomir je odmah skočio za njim, ali su oba nestala ispod površine vode. Svjedokinja je nazvala policiju. No po dolasku je već bilo prekasno da počne potraga pa je ista krenula tek u subotu ujutro.

No ni tada nije bilo moguće zaroniti zbog jakih struja i nakupljenog otpada te granja. Prvo se sve to moralo raščistiti, a onda je tek mogla početi potraga.

Radomirov nestanak majka je prijavila u subotu popodne, a policija joj je predala papuče, povodac za psa, cigarete i upaljač koji su pronađeni na obali.

"Tijekom prijepodnevnih sati 20. kolovoza na površini rijeke Drave, u blizini Strme ulice u Osijeku, pronađeno je mrtvo tijelo. Prilikom očevida utvrđeno je da se radi o 28-godišnjem hrvatskom državljaninu. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, radi obdukcije. Nastavljamo rad na utvrđivanju okolnosti događaja", izvijestili su jučer iz policije.

Radomirovo tijelo pronađeno je nedaleko od "Neptuna", a mrtvo tijelo njegova psa Garija isplivalo je u nedjelju oko 17 sati kod katakombi.

Vratio se iz Irske

Kako je Glasu Slavonije kazala sestra Radomira Petrovića, on se prije par mjeseci vratio iz Irske, htio je kod kuće provesti ljeto, a onda opet potražiti neki posao.

Glas Slavonije podsjeća kako do danas nije pronađeno tijelo tada 28-godišnjeg Edina Havića koji je nestao u Dravi u studenom 2013. godine.

Pročitajte više