Mladog Dubrovčanina udario zaštitar jer je mislio da je ukrao sok

DUBROVČANIN, 14-godišnji Kristijan Čižek, s razredom je pošao na ekskurziju u Zagreb, koju, nažalost, neće pamtiti po lijepim uspomenama. Naime, u trgovini u jednom zagrebačkom trgovačkom centru na mladog Dubrovčanina nasrnuo je zaštitar centra jer je procijenio da je mladić u trgovini konzumirao bezalkoholno piće koje je ukrao, piše Slobodna Dalmacija.

Do incidenta je došlo kada je mladić s prijateljima ušao u trgovinu sa svojim pićem koje je kupio nešto ranije. Mladić je s prijateljima čekao red na blagajni kada je na njega nasrnuo zaštitar. Zaštitar, koji nije bio u službenoj uniformi, mladića je ošamario i ugurao u zaštitarsku sobu, gdje ga je izvrijeđao.

Nakon incidenta na mjesto događaja stigle su nastavnica i ravnateljica škole, koje su zahtijevale snimku nadzornih kamera. Nakon intervencije hitne pomoći otišle su u policijsku postaju dati izjavu. U policijskoj postaji Remetinec dječak je skupa s nastavnicima proveo od 21 do 1 sat dajući izjave koje će "biti podloga za privatnu tužbu protiv nesavjesnog zaštitara koji je, po svim pravilima struke, prekršio svoje profesionalne ovlasti i ljudske manire", kazala je majka mladića.

"Ogorčeni smo kao roditelji postupkom zaštitara Pro agent agencije Zdravka Feketije. Tužit ćemo ga za neutemeljeni i brutalni napad na naše dijete", kazala je majka malodobnog Čižeka.

Pročitajte više