MOBING U DJEČJEM VRTIĆU Odgajateljicu dočekalo govno na kućnom pragu

Foto: Index

NAKON što je Index u petak prvi objavio priču o situaciji u DV-u Remetinec, u kojem su djelatnici optužili ravnateljicu za mobing, ravnateljica je sazvala hitan sastanak za danas u 18 sati.

Pritisci od strane ravnateljice Merice Matijević od petka su itekako pojačani. Odmah nakon objave članka ravnateljica se vratila s bolovanja i sazvala sastanak za isti dan, da bi ga kasnije odgodila za ponedjeljak.

No tijekom vikenda, kako je Index već pisao, zvala je redom sve zaposlenike i govorila im da moraju doći na sastanak i da dobro razmisle kako će se izjasniti.

Govna na otiraču zastrašivanje ili?

No ono što je zaista šokantno u cijeloj priči je današnji događaj. Kako doznaje Index, zamjenicu sindikalne povjerenice (SOMK-a) i ujedno odgajateljicu u DV Remetinec Silvu Horvat po dolasku s posla ispred vrata, na otiraču za noge, dočekala je hrpa razmazanog izmeta.

>>RAVNATELJICA VRTIĆA ZA VIKEND ZVALA RADNIKE

>>RAVNATELJICA VRTIĆA OPTUŽENA ZA MOBING "Dijeli otkaze, a ljudi i sami odlaze jer je se boje"

>>Nakon Indexovog članka ravnateljica optužena za mobing hitno sazvala sastanak



Predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture (SOMK) Božica Žilić za Index je osudila ovakav pokušaj, kako navodi, zastrašivanja. Žilić se pita se što tek onda mogu očekivati ostale kolegice.

Potpora kolegicama


Žilić se danas u 18 sati zajedno s ostalim članicama SOMK-a, te muževima odgajateljica i djelatnica DV Remetinec, te roditeljima djece koja pohađaju spomenuti vrtić okupila ispred vrtića kako bi pružili potporu kolegicama koje su još uvijek, preko dva sata na sastanku s ravnateljicom.



Poslali smo danas upit ravnateljici Matijević i tražili od nje da komentira navode djelatnika o pozivima koje im je uputila tijekom vikenda te da kaže koja je tema sastanka, no odgovor do objave teksta nismo primili.

Podsjetimo kako je Index u petak prvi objavio da sadašnji i bivši djelatnici dječjeg vrtića Remetinec optužuju ravnateljicu za mobbing i nezakonite otkaze. Neki od njih su sami dali otkaz jer više nisu mogli izdržati pritiske, dok je nakon 22 godine rada u tom dječjem vrtiću psihologinja Sanja Vidović dobila otkaz.

On joj je uručen 8. veljače ove godine, bez  prethodnog poziva na razgovor. Sanja Vidović kazala nam je da je ravnateljica već nakon par dana zaposlila novu osobu na njeno radno mjesto, bez da joj je konkretno dala do znanja zbog čega je otkaz i dobila.



Ravnateljica došla s bolovanja, tajnica s godišnjeg


Po objavi našeg članka, ravnateljica Merica Matijević hitno se vratila s bolovanja i prvo sazvala sastanak za isti dan, a potom se predomislila i odgodila ga za ponedjeljak.

"Ravnateljica je do danas bila na bolovanju na kojem je trebala ostati i dalje, a tajnica je na godišnjem. No obje su se, nakon objave članka i medijske bure koju je podigao Sindikat obrazovanja, medija i kulture (SOMK), vratile u vrtić. Ravnateljica je sazvala hitan sastanak odgojiteljskog vijeća večeras u 18 sati. Međutim, kasnije je ipak odlučila da će se on održati u ponedjeljak. Nikad se nije dogodilo da se sastanak saziva nekoliko sati ranije. Tema sastanka nije poznata. Ravnateljica je također poručila da nikome ne padne na pamet da izostane s njega", rekli su nam djelatnici vrtića, koji sad još više strahuju od ravnateljice.



Kontaktirali smo i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport iz kojeg su nam rekli da je pročelnik ureda Ivica Lovrić zatražio očitovanje ravnateljice o cijelom slučaju.

Pročitajte više