RAVNATELJICA VRTIĆA ZA VIKEND ZVALA RADNIKE "Rekla je da dobro razmislimo kako ćemo se izjasniti"

RAVNATELJICA VRTIĆA ZA VIKEND ZVALA RADNIKE "Rekla je da dobro razmislimo kako ćemo se izjasniti"

Foto: Zagreb.hr, Index

NAKON što je Index u petak prvi objavio priču o situaciji u DV-u Remetinec, u kojem su djelatnici optužili ravnateljicu za mobing, doznajemo da je ravnateljica tijekom vikenda zvala djelatnike vrtića.

"Zvala je sve, neki su se javili, neki nisu. Ovima koji su se javili rekla je da moraju doći na današnji sastanak te da dobro razmisle kako će se izjasniti na istome. Tražit će da se izjasnimo o tome jesmo li izloženi mobingu. Govorila je da se protiv nje vodi linč", rekao nam je izvor iz vrtića.

Uz to, doznajemo kako je danas tehničkom osoblju naložila da se moraju pismeno izjasniti da nisu izloženi mobingu.

>>RAVNATELJICA VRTIĆA OPTUŽENA ZA MOBING

>>Nakon Indexovog članka ravnateljica vrtića sazvala hitan sastanak

Dolazak na sastanak bez dnevnog reda obavezan

Sastanak koji je prvotno najavila u petak, par sati nakon naše objave, na kraju je odgodila i sazvala ga za danas u 18 sati.

Index je dobio fotografiju obavijesti u kojoj ravnateljica Merica Matijević poziva sve na sastanak zaposleničkog vijeća, uz napomenu da je dolazak na sastanak obavezan.

Međutim, kako navodi naš izvor, u DV Remetinec uopće ne postoji zaposleničko vijeće te ističu kako je sporni sastanak trebala nazvati skupom radnika. Uz to, tvrde, ravnateljica je trebala napisati koje su točke dnevnog reda, ali ni to nije naglasila. Iako, kako dodaje, svi znaju o čemu je točno riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poslali smo upit ravnateljici Matijević i tražili od nje da komentira navode djelatnika o pozivima koje im je uputila tijekom vikenda te da kaže koja je tema sastanka, no odgovor do objave teksta nismo primili.

Podsjetimo kako je Index u petak prvi objavio da sadašnji i bivši djelatnici dječjeg vrtića Remetinec optužuju ravnateljicu za mobbing i nezakonite otkaze. Neki od njih su sami dali otkaz jer više nisu mogli izdržati pritiske, dok je nakon 22 godine rada u tom dječjem vrtiću psihologinja Sanja Vidović dobila otkaz.

On joj je uručen 8. veljače ove godine, bez  prethodnog poziva na razgovor. Sanja Vidović kazala nam je da je ravnateljica već nakon par dana zaposlila novu osobu na njeno radno mjesto, bez da joj je konkretno dala do znanja zbog čega je otkaz i dobila.

Ravnateljica došla s bolovanja, tajnica s godišnjeg

Po objavi našeg članka, ravnateljica Merica Matijević hitno se vratila s bolovanja i prvo sazvala sastanak za isti dan, a potom se predomislila i odgodila ga za ponedjeljak.

"Ravnateljica je do danas bila na bolovanju na kojem je trebala ostati i dalje, a tajnica je na godišnjem. No obje su se, nakon objave članka i medijske bure koju je podigao Sindikat obrazovanja, medija i kulture (SOMK), vratile u vrtić. Ravnateljica je sazvala hitan sastanak odgojiteljskog vijeća večeras u 18 sati. Međutim, kasnije je ipak odlučila da će se on održati u ponedjeljak. Nikad se nije dogodilo da se sastanak saziva nekoliko sati ranije. Tema sastanka nije poznata. Ravnateljica je također poručila da nikome ne padne na pamet da izostane s njega", rekli su nam djelatnici vrtića, koji sad još više strahuju od ravnateljice.

Kontaktirali smo i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport iz kojeg su nam rekli da je pročelnik ureda Ivica Lovrić zatražio očitovanje ravnateljice o cijelom slučaju.

Podsjetimo kako je predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture Božica Žilić na konferenciji za medije, vezanoj uz situaciju u DV Remetinec, rekla da su još 13. veljače izvijestili Gradski ured o problemu s DV Remetinec kao i o ponašanju ravnateljice, no nisu dobili nikakav povratni odgovor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara