Moderna online nastava dostupna i u hrvatskom obrazovanju

OBZIROM na kontinuirani razvoj digitalnih tehnologija pojavljuju se i razvijaju različiti oblici učenja putem informacijskih tehnologija. Sve češće susrećemo tzv. digitalno učenje uz pomoć računala, interneta, intraneta, audio-video-konferencijskih sustava i sl.

Putem tehnike i tehnologije tako se omogućavaju novi pristupi u edukaciji koji se mogu pratiti s bilo kojeg udaljenog mjesta. Ovakav oblik obrazovanja već nekoliko godina dostupan je u Otvorenom učilištu Algebra koje je prvo u Hrvatskoj omogućilo ovakav oblik usavršavanja, a trenutno ima veliku promotivnu akciju s popustima na od Ministarstva verificirane online programe obrazovanja.

Online programi uz 30% popusta

U tijeku je velika Algebrina akcija na online edukacije. Svi koji do 20. 4. 2017. odluče upisati online program obrazovanja, ostvarit će 30% popusta prilikom upisa. Upise je moguće ostvariti u bilo kojoj od Algebrinih poslovnica diljem Hrvatske.

Ovo su Algebrini programi koje je moguće slušati u online obliku:

  • Web dizajner
  • Specijalist internetskog marketinga
  • Programer internet aplikacija – C# i ASP.NET
  • Sistemski i mrežni administrator – specijalist
  • Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova
  • 3D dizajner
  • Programer internet aplikacija – PHP i MySQL
  • Programer mobilnih aplikacija – Android
  • Red Hat
  • CAD specijalist


Više informacija o trenutnoj akciji i svim Algebrinim edukacijama moguće je pronaći na Algebrinoj web stranici www.algebra.hr.

Budućnost bez granica u Algebri

Otvoreno učilište Algebra, vodeće regionalno i digitalno učilište, ove je godine zakoračilo u 20. godinu postojanja, a već nekoliko godina svim svojim polaznicima programa obrazovanja omogućava da osim klasičnog, učioničkog modela slušanja nastave odaberu pristup pohađanja nastave putem interneta tj. online. Online nastava omogućena je za tek nekolicinu od ukupno 50 programa obrazovanja i više od 300 seminara iz Algebrine ponude. Iz Algebre ističu kako primjećuju sve veći interes za online edukacije pa tako povećavaju ponudu programa koji su dostupni i u online obliku. Sve više polaznika online edukacije vide kao odličan način usavršavanja s obzirom na užurban životni tempo i želju za kvalitetnijim planiranjem slobodnog vremena te provođenjem više vremena s obitelji. Online oblik edukacije otvara priliku za obrazovanjem svima koji žive na otocima, u ruralnim područjima, izvan dohvata učionica, a po vrhunskim standardima Googlea, Microsofta, Adobea…

Kako online polaznici pokazuju zadovoljstvo nastavom, te kroz uhodani sustav evaluacije nastave i predavača ukazuju na uočene nedostatke, Algebra kontinuirano radi na unaprjeđenju kvalitete nastave te angažiranju samo, od strane polaznika, najbolje ocijenjenih predavača.

„Online oblik edukacije otvara priliku za obrazovanjem svima koji žive na otocima, u ruralnim područjima, izvan dohvata učionica, a po vrhunskim standardima Googlea, Microsofta, Adobea…“

Verificirani programi omogućuju stjecanje novih zvanja

Programi obrazovanja koji se izvode u online obliku (online prijenos nastave u stvarnom vremenu) u skladu su sa zahtjevima izvođenja programa za koje je Algebra dobila stručno pozitivno mišljenje od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, te potrebnu suglasnost od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Na osnovu toga svi polaznici koji uspješno završe odabrani program obrazovanja ostvaruju uvjerenja koja se mogu upisati u e-radnu knjižicu kao dodatno zvanje.

Prednosti Online edukacije

Velika prednost online edukacije u Algebri je aktivno sudjelovanje u predavanjima u realnom vremenu. Predavači kod online edukacije, kao i u klasičnoj učionici, omogućuju postavljanje pitanja, sudjelovanje u radu u grupama, samostalno rješavanje zadatak te ih prezentiraju ostalim sudionicima. Ako netko od polaznika ne može pristupiti online predavanju, postoji mogućnost naknadnog pregledavanja snimljenog sadržaja. Kod online predavanja nije više potrebno tražiti i uspoređivati skripte, ili zabilježbe s predavanja, već se polaznici mogu kvalitetnije posvetiti sadržaju predavanja, kao da su bili u učionici i stvoriti sami vlastite zabilježbe.

Polaznici online programa obrazovanja imaju veću fleksibilnost, lakše usklađuju privatne i poslovne obveze. Putem online alata omogućeno im je interaktivno sudjelovanje u samim predavanjima (putem chata, foruma, elektronske pošte...). Online predavanja strukturirana su kao i u klasičnoj učionici, a zahtijevaju istu količinu učenja za svladavanje materijala. Dodatna vrijednost leži u tome da se putem dostupnih tehnologija povećava i dostupnost predavača za potrebnu individualnu pomoć, kod svladavanja određenih dijelova obrazovnog programa. Polaznici online edukacija idu u korak s aktualnim tehnologijama, skloni su cjeloživotnom učenju, a imperativ kod njihovog napredovanja je posjedovanje industrijskih certifikata, koji osiguravaju i bolje financijske uvjete rada. Uložite u sebe i svoj osobni napredak i steknite nova znanja već danas!
 

Pročitajte više