Moldavac se kombijem punim migranata zabio u policiju. Prijeti mu 12 godina zatvora

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Moldavcu koji je u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu, kombijem u kojem je prevozio 32 migranata, udario u policijski auto - prema Kaznenom zakonu prijeti i do 12 godina zatvora, piše N1.

U optužnici se navodi da je 18. siječnja ove godine 31-godišnjak na području Sisačko-moslavačke županije preuzeo 32 strana državljana i smjestio ih u teretni prostor vozila. Prevozio ih je prema Sloveniji iako je, tvrdi tužiteljstvo, znao da se oni u Hrvatskoj nalaze bez valjane pravne osnove.

Projurio kroz rampu na naplatnim kućicama

Policija ga je pokušala zaustaviti kod Karlovca, no on se oglušio na svjetlosne signale i nastavio vožnju autocestom prema Zagrebu. Projurio je i kroz rampu na naplatnim kućicama, napravivši štetu ARZ-u.

Kroz grad je divlje vozio prošavši kroz nekoliko raskrižja iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Nekim ulicama je vozio u suprotnom smjeru, da bi na kraju u Kustošijanskoj ulici naletio na policijski automobil. Policajci koji su se u njemu nalazili u posljednji trenutak su istrčali.

Moldavcu je produljen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja sličnog kaznenog djela. Osim za krijumčarenje ljudi, tereti ga se za obijesnu vožnju, oštećenje tuđe stvari te dovođenje u opasnost života i imovine.

Pročitajte više