Molitelji na trgu u Zagrebu, prosvjednici ležali na tlu i bubnjali. Ima privedenih

Foto: Index

S obzirom na to da je prva subota u mjesecu, na glavnom zagrebačkom trgu okupili su se molitelji, ali i prosvjednici.

UŽIVO Molitelji ponovno mole na Trgu

Objavljuje Index.hr u Petak, 5. travnja 2024.

Molitelji se pripremaju za klečanje i moljenje, dok petero prosvjednika leži na tlu, javljaju nam s terena. Molitelji se klečanjem u javnosti i molitvom zalažu za njima bitne vrijednosti, poput predbračne čistoće žena, čednosti u odijevanju žena te duhovnog autoriteta muškarca kao glave obitelji.

Policija privela nekoliko osoba, mladića lovila po trgu

Osim što su ležali, prosvjednici su i bubnjali. Na Trg bana Jelačića došao je i Ivan Pernar. Tu je i policija, a fotoreporterka Indexa javlja da su policajci već priveli nekoliko ljudi zbog ometanja, što se vidi i na našoj Facebook live snimci.

Indexova fotoreporterka javlja da su privedene osobe koje su se svađale i sukobljavale s Pernarom i mladićima koje je poveo sa sobom na trg. Pernar je snimku privođenja objavio na TikToku. Fotoreporterka javlja da je riječ o dvije osobe. Agencija Pixsell objavila je fotografije policije koja je lovila mladića po trgu.

Molitelji, koje čine samo muškarci, mole se i u drugim gradovima - Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Šibeniku i Trogiru.

Pročitajte više