Momir Bulatović: Milu Đukanovića treba poslati na robiju!

MILO ĐUKANOVIĆ više nije politički upotrebljiv, sve je ispunio i ostao je bez političkih poteza te mu jedino preostaje robija, izjavio je u intervjuu za Kurir nekadašnji predsjednik Crne Gore Momir Bulatović.

Ocijenio je kako je priznanje Kosova bio pretposljednji zadatak Đukanovića, nakon kojega će "biti pušten niz vodu, jer više nema zadataka koje bi on trebao ispuniti". Đukanovićev predsjednički mandat, kojeg je ovaj osvojio prije deset godina, nije bio odluka naroda, već odluka State Departmenta, rekao je Bulatović.

"Ucijenjen s druge strane"

No ipak, Bulatović je dodao i kako žali Đukanovića, jer kako kaže, on je "ucijenjen te to nisu njegovi privatni i politički stavovi ni projekti, već oni dolaze s druge strane". To je pojasnio aktiviranjem optužnice iz Barija, svaki put kad se Crna Gora treba očitati o nekom važnom političkom pitanju.

Na pitanje novinara o istinitosti tvrdnji kako je Đukanović organizirao šverc cigareta, Bulatović je jednostavno kazao kako su te činjenice dovoljno javne i poznate i kako ne zahtijevaju neki poseban komentar. Samo je još jedanput dodao kako je crnogorsko priznanje Kosova bio pretposljednji Đukanovićev zadatak, a da se njegov posljednji zadatak može pročitati u knjizi Biljane Plavšić, koja je po njemu, nakon što je obavila sve što se od nje tražilo, završila u zatvoru.

"Sve je ispunio i ne postoji više ništa što on može učiniti. Osim da ode u zatvor", zaključio je Bulatović, jasno aludirajući na, po njemu, zadnji Đukanovićev potez.

K.S.
Foto: Kurir

Pročitajte više