Monstrum iz Čačka priznao još jedno ubojstvo

POČINITELJ monstruoznog zločina Milan Zeković priznao je policajcima u Čačku da je, pored peterostrukog ubojstva u Herceg Novom, prije pet godina ubio Bojana Simića (18), koji mu je tada bio prvi susjed u Zemunu.

Mrtvog maturanta pronašao je otac kako sjedi na kauču sa daljinskim upravljačem u ruci i upaljenim televizorom. Sve je upućivalo da mirno sjedi u dnevnom boravku, ali je otac, kad mu se približio, shvatio da ima prostrijelnu ranu na čelu.

Zeković je još kao dječak liječen na psihijatriji, poslije je tukao majku i šefove na poslovima koje je radio, a Simića je ubio jer je bio uvjeren da im njegova ubitelj krade struju.


Nakon ubojstva Zekovića je u stanu vidjela susjeda, ali je policija aljkavo obavila posao i nije niti pokušala izuzeti tragove kod njega.

On je s majkom neposredno poslije ubojstva odselio u Herceg-Novi, kamo je ona, kao pripadnik Jehovinih svjedoka, došla u njihovo utočište. Majka je umrla također pod nerazjašnjenim okolnostima, pa sada susjedi iz Zemuna traže obdukciju njenog tijela jer sumnjaju da je poremećeni ubojica umorio i majku.

Zekovićevi rođaci iz okolice Čačka u čijoj kući je uhićen, ne žele davati nikakve izjave, niti dopuštaju fotografiranje. Pošto su njegove najnovije žrtve; peteročlana obitelj Roganović, Crnogorci, strahuju od drevnog gorštačkog običaja, krvne osvete.

Pročitajte više