MORH o napisima koji govore o odlasku pilota kanadera iz MORH-a

GLASNOGOVORNIK Ministarstva obrane Davor Denkovski komentirao je današnje napise u jednom dnevnom listu pod nazivom "Piloti kanadera odlaze i tuže MORH", u kojem se tvrdi da piloti odlaze nezadovoljni plaćama i (ne)plaćanjem prekovremenih sati.

Na tvrdnje u tom tekstu da se pilotima kanadera plaćalo samo 230 kuna dnevno za prekovremene sate bez obzira koliko su radili, Denkovski je rekao da su ti iznosi u skladu s mogućnostima.

Svatko u sustavu ima pravo biti nezadovoljan rekao je, dodavši da je prije nekoliko godina prekovremeni rad bio plaćen samo 60 kuna dnevno.

Potvrdio je da su tri kapetana od njih šest, iz eskadrile tih zrakoplova zatražila umirovljenje, da je jednom zahtjev odobren, i da je sasvim izvjesno da će biti udvoljeno i ostalima.

Denkovski je rekao da nema informacija da je itko od njih tužio MORH.

Inače, u tekstu pod nazivom "Piloti kanadera odlaze i tuže MORH" navodi se da su iskusni piloti nezadovoljni plaćanjem svojih prekovremenih sati od 230 kuna bez obzira koliko radili. Tuže se na lošu brigu MORH-a o njima i tehnici i navode da su tijekom protupožarne sezone neki od njih radili i po 350 sati leta dok je NATO standard za te zrakoplove 180 sati.

U tekstu se navodi da je gornji limit letenja kanaderom 7 sati i 80 ispuštanja morske vode, dok su piloti zadnje ljeto znali biti neprekidno u zraku po 10, 11 sati s više od 130 uzimanja i bacanja vode.



Pročitajte više