Morski pas ubio francusku turistkinju u Egiptu

FRANCUSKA turistkinja u Egiptu nastradala je u blizini ljetovališta Marsa Alam u Crvenom moru kad ju je prilikom ronjenja napao morski pas. To je prvi smrtni slučaj izazvan napadom morskog psa u Egiptu u posljednjih pet godina, javljaju lokalni mediji.

"Mogu potvrditi da je morski pas ubio francusku državljanku u Crvenom moru južno od Marse Alam", rekla je glasnogovornica francuskog veleposlanstva u Kairu Jean Marie Safa. Tijelo nesretne Francuskinje izvučeno je iz mora, a na njenoj nozi vidljivi su tragovi ugriza. Pretpostavlja se da je iskrvarila prije nego su je uspjeli spasiti, navodi egipatska agencija Mena pozivajući se na neimenovani liječnički izvor.

Marsa Alam zabačeno je ljetovalište koje je vrlo popularno među roniocima. Ovu lokaciju na Crvenom moru posjećuju iskusniji egipatski turisti, koji žele izbjeći gužve na popularnim lokacijama poput Sinajskog poluotoka. "Ovakve stvari vrlo se rijetko događaju. Čini se da je žrtva na neki način iziritirala morskog psa ili ga namamila hranom što je izazvalo promjenu u ponašanju životinje", rekao je Amir Ali, predsjednik Društva za očuvanje okoliša u Crvenom moru.

Morski su psi, naime, na tom području vrlo uobičajeni, te ih turisti mogu slikati pa čak i plivati s njima, ali napadi su vrlo rijetki. Posljednja žrtva morskog psa u Egiptu bio je ronilac koji je napadnut 2004. godine kraj turističkog naselja Sharm el-Sheikh na Sinaju.

J.C.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više