Moskva opovrgnula svađu između Riceove i Lavrova

SLUŽBENI predstavnik ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksandar Jakovenko opovrgnuo je u subotu da je došlo do svađe između šefa diplomacije njegove zemlje Sergeja Lavrova i američke državne tajnice Condoleezze Rice u svezi s putovanjem predsjednika Georgea W. Busha u Latviju i Gruziju.

Telefonski razgovor od petka između Riceove i Lavrova bio je "sasvim obična razmjena mišljenja", kazao je Jakovenko, kako se navodi u priopćenju njegova ministarstva objavljenom kao odgovor na napis u New York Timesu.

Prema pisanju američkog dnevnog lista, Lavrov je odlučno prosvjedovao protiv Bushova posjeta Latviji i Gruziji, koje će posjetiti prije, odnosno nakon posjeta Moskvi, na što je državna tajnica kratko primijetila da američki predsjednik putuje kamo hoće.

"Razgovor se temeljio na potpunom poštovanju suverenog prava Sjedinjenih Država da vanjske odnose grade prema vlastitom nahođenju, a jedini mu je cilj bio da odredi kontekst u kojemu se događa putovanje američkog predsjednika", rekao je službeni predstavnik.


Pročitajte više