MOSKVA: U SAMOUBILAČKOM NAPADU 20 POGINULIH

Dvije žene bombašice raznijele su se u trenutku kada su pokušale ući na rock festival koji se održavao u subotu u glavnome ruskom gradu, pri čemu je poginulo dvadeset osoba, a teže je ozlijeđeno više od 40, izvijestili su službeni izvori. L

Žene su aktivirale eksplozivne pojaseve kada ih je policija zaustavila, onemogućivši im ulaz na mjesto gdje se trebao održati koncert. U zračnoj luci Tušino, gdje se trebao održati koncert, okupilo se oko 20.000 mladih. Većina žrtava imala je između 16 i 25 godina, a prema nekim podacima među poginulima bilo je čak i mlađih osoba.

Dvije su napadačice eksploziv aktivirale u blizini mjesta gdje su se prodavale karte za koncert u trenutku dok su prolazile rutinski pregled policajaca koji su stajali na ulazu. Treća je napadačica preživjela napad, budući je došlo do djelomične detonacije eksploziva smještenog u njezinu pojasu, ali je zadobila teške ozljede.

Vlasti su obznanile da su pronašli putovnicu jedne od napadačica. Riječ je o dvadesetogodišnjoj mještanki jednog sela na sjeveru Čečenije.

(Hina) mh dj

Pročitajte više